router
Dooradmin / Netwerk / / 0 Commentaren

Netgear dicht ernstig veiligheidslek met update

Netgear heeft software updates uitgebracht voor drie routers waarmee een ernstig veiligheidslek wordt gedicht. Eerder kwam het bedrijf al met betaversies van de update.

 Door de beveiligingslekken kunnen aanvallers van buitenaf willekeurige code uitvoeren op de routers. Het was daardoor voor hackers bijvoorbeeld mogelijk om het apparaat te gebruiken bij cyberaanvallen.

Netgear heeft een update uitgebracht voor de modellen R6400, R7000 en R8000. Bezitters van die routerversies wordt streng aanbevolen de update via de site te downloaden, ook als de betaversie al is geïnstalleerd.

Voor nog eens zes andere routers met de kwetsbaarheid is een betaupdate uitgebracht. Netgear zegt te werken aan een volledige update voor de firmware van die apparaten.

Kwetsbaar

Onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit kwamen de kwetsbaarheden vorige week op het spoor. De universiteit adviseerde mensen de routers niet te gebruiken, zolang er geen software update is.

Mensen die gebruikmaken van de routers lopen gevaar wanneer ze naar een kwaadaardige website gaan. Op die manier kan de code van de router worden aangepast. Ook kan een aanval worden uitgevoerd op het lokale netwerk.

PC problemen
Dooradmin / Computer / / 0 Commentaren

De IT-afdeling van het anti-virusbedrijf www.MYSecurityCenter.com heeft onlangs een onderzoek verricht naar de meest voorkomende pc-problemen bij Nederlandse consumenten in het jaar 2012. We zetten hier de 10 meest voorkomende gevallen even op een rijtje, die voor iedereen die dagelijks op de pc werkt zeer herkenbaar zijn.

Lees meer “Top 10 van de meest voorkomende computer problemen in Nederland”

Petya Ransomware

Als je pc gekaapt is door ransomware, heb je weinig mogelijkheden: of je betaalt, of je neemt harde maatregelen, met als gevolg dat je veel bestanden kwijt bent. Maar voor de bekende Petya-ransomware is er nu een derde mogelijkheid: een ontsleutelingstool.

Lees meer “Pc gekaapt door Petya-ransomware? Zo los je het op”